Броени дни, след като автомобил блъсна родител на дете пред спортен комплекс "Христо Ботев" на бул. "Източен", представители на 10 клуба внесоха в общината писмо, с което настояват за незабавни отговори на няколко въпроса, свързани с бъдещето на базата. Те искат да знаят ще бъде ли възстановен достъпа до паркометата, обслужващи спортния комплекс, как ще бъде организирано паркирането на треньорите и членовете на клубовете, а също така дали са предвидени паркоместа за гражданите.

Писмото е подписано от представители от 5 клуба и е адресирано към кмета на общината Здравко Димитров. В него ръководителите на клубове припомнят , че в залите тренират над 850 деца и юноши, които тренират художествена гимнастика, борба, карате, бокс, тенис на маса и стрелба. "Всяка вечер пред спортния комплекс на бул. "Източен" лената се използва за паркиране от родителите на децата, което освен , че е в нарушение на Закона за движение по пътищата е и предпоставка за възникване на потно- траспортни произшествия , както и сериозна опасност от пътни инциденти с деца" пишат от клубовете. Те припомнят , че заради строежа на стадион "Ботев" достъпът с автомобили до прилежащите паркоместа , обслужващи комплекса , е ограничен. 

Спортистите също така се опасяват, че паркоместана на залите ще бъдат присъединени към стадиона и достъпът до тях ще бъде ограничен. Липсата на паркоместа пък ще затрудни в значителна степен тренировъчния процес. 

В тази връзка от клубовете настояват за пълна информация относно намеренията на общината по отношение на ползването и стопанисването на  паркинга, който в момента се строи. Ръководствата заявяват готовност да изпратят представители, които да се включат в срещи за търсене на на най- добрия вариант за решаването на проблемите.