Липса на адвокат спъна делото срещу известния в крими средите Стоян Зелямов- Зелката и неговият съучастник Христо Трифонов, спипани с наркотици за близо 30 хиляди лева. Днес двамата се изправиха пред Окръжен съд-Пловдив, но ход на делото не бе даден. Така разпоредителното заседание  се отложи за следващата седмица, поради причината, че един от двамата обвиняеми иска смяна адвоката си.  

Стоян Зелямов- Зелката и Христо Трифонов предявиха още днес, че искат да се споразумеят с прокуратурата , като ще признаят вината си магистратите и ще декларират, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. 

Както TrafficNews съобщи двамата бяха задържани 15-ти юни при акция на пловдивската Криминална полиция, докато пътували към Пловдив. Малко преди да влязат в града, обвиняемите се бяха отбили на бензиностанция, намираща се на автомагистрала "Тракия", на която криминалистите са извършили и ареста.     

Зелката, замесен в побоя над Сашо Доктора, e заловен с голямо количество наркотициАрестуван и негов съучастник

Полицията бе иззела от автомобила на двамата наркодилъри повече от 1 кг амфетамин, които вероятно са били предназначени за разпространение.

Припомняме също, че Зелката е доста известен в нарко средите, а и не само. Преди 7 години името му беше забъркано в скандал в ТПО-Смолян - поделение на пловдивския затвор, където Александър Господинов- Доктора бе станал жертва на побоя от страна на Стоян- Зелката, Хамди Карагерен –Шарения и Генко Сиромашки – Пишката. Тогава обаче Сиромашки е поел цялата вина върху себе си, за да може да бъде наказан само един от участниците.

Стоян Зелямов има седем присъди зад гърба си, като 5 от тях е са за разпространение на наркотици, а другият обвиняем Трифонов е осъждан един път.

Шарения, Пишката и Зелката пребиха Доктора в затвораСаморазправата станала в ТПО-Смолян