Протестиращите търговци блокираха кръстовището на ул. „Брезовско шосе“ с бул. „Северен“ тази сутрин, като движението в района бе преустановено от 8:00 до 10:00 часа.

Десетки хора се събраха, за да изразят недоволството си от факта, че оборотите им са намалели с около 60%, а краят на тази сага скоро не се вижда. Това е втория протест в рамките на 10 дни, който организират потърпевшите.

Протестиращите на Брезовско шосе: Писна ни! Нямаме никакви клиенти, а само огромни разходиДесетки пловдивчани изразиха недоволството си от продължителния ремонт на трасето

Дейностите по асфалтирането на част от Брезовско шосе ще стартират в понеделник, обеща зам.-кметът Пламен Райчев. Близо 100 души тази сутрин блокираха движението, като изразиха недоволство от бавния ремонт, който засяга бизнес им.

Кметът Здравко Димитров коментира, че хората имат право да изразяват мнението си, като допълни, че ремонтът е изключително сложен.

Пламен Райчев: До дни асфалтираме Брезовско шосе, археолозите се връщатПроектът е без аналог в цяла България, търсихме специалисти за пълненето на тръбите, каза Зико

Тежка катастрофа стана на бул. „България“ в Пловдив около 13ч. днес. БМВ с пловдивска регистрация се е забило в уличен стълб. От удара колата е с множество нанесени материални щети. 

Автомобилът е бил управляван от 23-годишна жена. Тя е откарана в болница от линейка. Младата жена е с 8-месечен стаж зад волана. Тестът ѝ за употреба на алкохол е отрицателен, посочват от полицията.

От удара стълбът е наклонен. Знаците от него са отхвръкнали, видя репортер на TrafficNews.  

БМВ се вряза в стълб на бул. "България", шофьорката е откарана в болницаЖената е с 8-месечен стаж зад волана

Кметът Здравко Димитров определи като „несериозни” твърденията на шефа на „Градини и паркове” Веселин Козарев относно проблемите с кореновата система на дърветата.

Вчера от общинското предприятие пуснаха прессъобщение, в което се цитира Козарев:

„По повод неспиращите запитвания защо толкова много видимо здрави и разлистени дървета не са удържали на вятъра Козарев отново поясни, че основната причина са заболявания на кореновата система, причинени от изкопни дейности по тротоари и в междублокови пространства за прекарване на тръби, кабели и друга подземна инфраструктура”.

Кметът каза, че не му звучат сериозно тези твърдения,  като напомни колко трудно се режат дървета, дори и изгнили.

Зико за твърденията на Козарев: Строители увреждат корените на дърветата? Звучи ми несериозноОбщината ще подпомогне мъжа, пострадал от паднало дърво, каза кметът

Община Пловдив разработва линия 103 от градския транспорт, която ще се обслужва от дружеството „Екобус- Пловдив”.  Идеята е автобуси по линията да тръгват от депото в ЖР „Тракия”, оттам през моста на Адата и да стигат до езиковите гимназии и новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски”. Още преди нова година от ОКТ работиха по тази концепция, тъй като линиите, които обслужват Английската и Руската, обичайно са препълнени с ученици. Линията 103 трябва да освободи част от тях.

Към момента обаче не е ясно откъде ще дойде финансиране за закупуването на подвижен състав. В новия бюджет са заложени едва 167 000 за „Екобус – Пловдив”, които са за издръжката, както и за изготвянето на проектните проучвания за европейски програми.  Към днешна дата все още няма яснота кои фондове и програми ще предоставят възможности за кандидатстване за закупуването на електробуси. Самото предприятие няма и приет бизнес план, което поставя под въпрос дали скоро то ще може да функционира като превозвач.

„Екобус – Пловдив” подготвя линия до езиковите гимназии, европари за електробуси – засега нямаЗаделят 4 млн. лева за надграждането на „Индра” и системата за паркиране

Задържаха пиян шофьор да кара в насрещното на магистрала „Тракия“. Водачът, който е управлявал автомобила под въздействие солидно количество алкохол в кръвта, вече е изтърпявал 4 присъди, има наложени над 10 акта и 2 глоби с фиш, посочват от полицията.

Около 8 ч. днес оперативният дежурен в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР - Пловдив подал сигнал до всички автопатрули на обслужвания участък на аутобана за забелязан автомобил, който пътува по аварийната лента. Той се намирал в платното за движение към София, но в посока Бургас.

Последвала реакция от служители на Зонално жандармерийско управление нарушителят бил спрян в района на пътен възел Цалапица.

Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически анализ.

Арестуваха пиян рецидивист, шофирал в насрещното на АМ "Тракия" край ПловдивМъжът се намирал в платното за движение към София, но в посока Бургас

Родители от пловдивския квартал „Кючук Париж“ са разтревожени, че новия облик на ул. „Даме Груев“ не предвижда безопасното придвижване на деца. Според тях проблемът е най-силно изразен в зоната около СУ " Братя Миладинови", където има ежедневно текучество да стотици деца, но въпреки това в проекта липсва светофарна уредба. 

Тяхната позиция е подкрепена и от училищното ръководство на школото, учители и живущи в квартала. Те са организирали и подписка, която вече е внесена в администрацията на Община Пловдив, район „Южен“, както и препратена до зам.-кметовете Тодор Чонов и Пламен Райчев.

Родители от Кючука: Настояваме за светофари по новата "Даме Груев", опасно е за децата ниРемонтът трябва да бъде завършен по проект, едва тогава можем да предложим светофарни уредби, заявиха от район "Южен"

Зам.-кметът на район „Западен” Георги Георгиев от политическата формация „Кауза Пловдив” застана днес пред Районен съд-Пловдив, но ход на делото не бе даден. Георгиев е обвинен за това, че докато е бил управител на „Кризисен центъра за деца” в Пловдив,  е извършил 16 деяния, в качеството си на длъжностно лице  към Община Пловдив, като е присвоил чужди пари в общ размер от 4118,11 лева. Те са били изплатени по сключени  граждански договори с неговия тъст Костадин Сейменски за извършване на различни ремонти по поддръжка на сградата на Кризисния център.

По време на заседанието трябваше да се реши по какъв начин ще се проведе делото, като обвиняемият и защитникът му адвокат Красимир Елдъров пожелаха то да стартира по общия ред. След като подробно изслуша страните обаче, съдията прецени, че в обвинителния акт има допуснати нарушения, които трябва да бъдат отстранени. 

Делото срещу зам.-кмет от "Кауза Пловдив" не стартира, връщат го на прокуратуратаПрез 2020 година магистратите признаха за виновен Георги Георгиев и му дадоха присъда

Иван Ставрев, който нападна пловдивчанка в центъра на града, остава за постоянно в ареста. Това реши състав на Пловдивския окръжен съд. В съдебната зала от прокуратурата представиха постановление за обединяване на производства срещу 24-годишния мъж, след като през последните дни са събрани още доказателства за съпричастност към сходни престъпления.

Повдигат още обвинения на хулигана от Капана, съдът го остави за постоянно в арестаАдвикатът му Пламен Бонев се зарече, че ще се бори за разкриване на "обективната истина"

През последната година покупките на хранителни продукти са едно най-големите пера от семейния бюджет. При тях покачването на цените е най-голямо за последните 6 месеца, сочат данни на националната статистика.

Репортер на TrafficNews проследи как са се променили цените на основните хранителни продукти в Пловдив за последния месец. 

Цените на храните: Как са се променили те за месец в Пловдив?Сиренето, доматите, каймата и лукът са със сериозно покачване, а цената на краставиците е спаднала с почти лев