Зам.-кметът на район „Западен” Георги Георгиев от политическата формация „Кауза Пловдив” застана днес пред Районен съд-Пловдив, но ход на делото не бе даден. Георгиев е обвинен за това, че докато е бил управител на „Кризисен центъра за деца” в Пловдив,  е извършил 16 деяния, в качеството си на длъжностно лице  към Община Пловдив, като е присвоил чужди пари в общ размер от 4118,11 лева. Те са били изплатени по сключени  граждански договори с неговия тъст Костадин Сейменски за извършване на различни ремонти по поддръжка на сградата на Кризисния център.

По време на заседанието трябваше да се реши по какъв начин ще се проведе делото, като обвиняемият и защитникът му адвокат Красимир Елдъров пожелаха то да стартира по общия ред. След като подробно изслуша страните обаче, съдията прецени, че в обвинителния акт има допуснати нарушения, които трябва да бъдат отстранени. Така обвинителният акт бе върнат отново на прокуратурата за отстраняване на допуснати неточности.

Припомняме, че според държавното обвинение в кръга на службата си Георгиев е съставил 11 официални документи – констативни протоколи за приемане на извършени работи без възражения  по гражданските договори, сключени с неговия тъст. В тях, тогавашният управител на Кризисния център удостоверил неверни обстоятелства и изявления – че са изпълнени от тъста му, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тези обстоятелства и изявления – за отчитане на изпълнените работи и изплащане на сумите по договорите.

През 2020 година магистратите го признаха за виновен и му дадоха година и половина условна присъда. Окръжният съд обаче върна делото за ново разглеждане, тъй като имало сериозни нарушения в процеса.

Георги Георгиев е зам.-кмет на „Западен” повече от 7 години. На последния вот дой бе кандидат-кмет на района от „Кауза Пловдив, като събра  5,30% и завърши на 6-то място. След вота той продължи да бъде на поста си.