Дейностите по асфалтирането на част от Брезовско шосе ще стартират в понеделник, обеща зам.-кметът Пламен Райчев. Близо 100 души тази сутрин блокираха движението, като изразиха недоволство от бавния ремонт, който засяга бизнес им.

Кметът Здравко Димитров коментира, че хората имат право да изразяват мнението си, като допълни, че ремонтът е изключително сложен.

„Проектът е без аналог в цяла България. Тръбите са по 2,5 метра, като се оказва, че дори в Закона за устройство на територията не е упоменато как да се изпробват. Събирахме проектанти, надзор, строители, за да го решим този казус. Говорихме с експерт, който е правил в цяла България такива проекти, за да намерим решение.  Търсихме дори и балони, за да се издуят в тръбите, за да ги тестваме. Те трябва да се напълнят хидравлично с вода, а това не е правено никъде досега”, каза Зико.

След като бъдат изпробвани тръбите ще се асфалтира и участъкът на Брезовско шосе от второто колело на Панаира до кръстовището с бул. „Северен”.  Археолозите също ще се върнат на терен, след като получат лиценза си и им бъде осигурено финансиране от другата седмица.

По думите на Пламен Райчев до края на годината цялото шосе ще бъде завършено.

Протестиращите на Брезовско шосе: Писна ни! Нямаме никакви клиенти, а само огромни разходиДесетки пловдивчани изразиха недоволството си от продължителния ремонт на трасето

Протестиращи затвориха Брезовско шосе, търпението срещу безконечните ремонти се изчерпаТърговците са пред фалит заради забавяне на сроковете за ремонт