Задържаха пиян шофьор да кара в насрещното на магистрала „Тракия“. Водачът, който е управлявал автомобила под въздействие солидно количество алкохол в кръвта, вече е изтърпявал 4 присъди, има наложени над 10 акта и 2 глоби с фиш, посочват от полицията.

Около 8 ч. днес оперативният дежурен в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР - Пловдив подал сигнал до всички автопатрули на обслужвания участък на аутобана за забелязан автомобил, който пътува по аварийната лента. Той се намирал в платното за движение към София, но в посока Бургас.

Последвала реакция от служители на Зонално жандармерийско управление нарушителят бил спрян в района на пътен възел Цалапица.

Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически анализ.

В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на аутобана от територията на ОДМВР - Пазарджик.

С полицейска заповед той е задържан в РУ-Стамболийски и срещу него е започнато бързо производство. Допълнителна справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. За други нарушения на ЗДвП са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.