Областният управител Ангел Стоев се срещна с групата от протестиращи против застрояването на Гребна база. Той прие членове на инициативния комитет, които поискаха от него да защити интересите на парк „Отдих и култура“, където новият ОУП на Пловдив се позволява строеж на 3-етажни сгради.

Разговорите в сградата на Областна управа се случиха на фона на продължаващия граждански протест.

Юристите на Областна администрация тепърва ще разглеждат решението на общинарите за ОУП-аОт тяхната преценка Ангел Стоев ще реши дали да го върне за корекция и прегласуване

Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена група (ГЕРБ-СДС) в понеделник.

Президентът обяви кога връчва първия мандат

Депутатите в 48-ото Народно събрание приключиха с разглеждането и гласуването на промените в Изборния кодекс. Народните представители приеха окончателно промените в Изборния кодекс като гласуването продължи и днес. 
Вижте какво решиха:

Депутатите приеха окончателно промените в Изборния кодекс

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България. Страната ни все още не отговаря на условията, пише NOS - обществената медия на Нидерландия, която цитира правителствено решение от днес.

Нидерландия блокира приемането на България в ШенгенСтраната ни все още не отговаря на условията, пише обществената медия в Нидерландия

Дете и жена починаха след катастрофа край Димитровград. Инцидентът е станал около 8 часа тази сутрин в село Добрич.

Дете и жена загинаха след катастрофа край ДимитровградДруго дете е с опасност за живота

Представиха новите машини, с които ще се почистват улиците на Пловдив. Те са закупени с част от средствата от 10-милионния заем за общинските предприятия „Градини и паркове” и „Чистота”.  Машините, които вече са в базата на общинското предприятие са общо осем на брой, които са чисто нови.  Те са метометачни, миячна и сметовози. Очаква се тази седмица да се регистрират и да тръгнат по улиците на града до две седмици.

Нови машини за почистване тръгват по улиците на Пловдив, чакаме още след Нова годинаПускат допълнителни екипи на няколко улици, където се изхвърля боклук и от община „Родопи”

268 422 души от населението на област Пловдив работят. Това е приблизително 42% от населението на областта. Забележително е, че Пловдив има най-ниска трудова миграция от цялата страна. Местоработата на едва един на десет души се намира в друга област. Това показват данните от Националното преброяване към септември 2021 г. 

Жителите на Пловдив са с най-ниска трудова миграция в съседни областиОколо 24 хиляди пътуват извън областта, за да работят, но прииждащите са около 30 хиляди

25 семейства от Пловдив твърдят, че са измамени от строителен предприемач. По думите им чакат вече втора година, за да бъдат настанени в апартаменти, за които са платили хиляди евра. Строителството на кооперацията е трябвало да бъде завършено в края на 2020 г., но към днешна дата сградата все още не е довършена. 

Пловдивски семейства чакат втора година да се нанесат в жилища, които вече са платилиКооперацията е трябвало да бъде завършена в края на 2020 година

Въпреки обещанието за спокойно придвижване по празниците – затворят за движение част от бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Това се налага заради подготвителни строителни дейности по изграждането на Южния обходен колектор, като въвеждането на временна организация на движението ще има в пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“. Промяната е направена, за да бъде спазен линейният график, посочват от ОКТ.

Предвижда се на 5 декември (понеделник) около обед отсечката да бъде затворена. 

Въпреки обещанието за спокойни празници - затварят бул. „Александър Стамболийски" от понеделникДвижението в периметъра се блокира заради големия ВиК проект Южен обходен колектор

Награда 1200 лева ще получат всички служители на МВР, научи TrafficNews. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев е подписал заповед, с която разпорежда парите да бъдат изплатени на полицаите. Награда няма да получат само служителите, които в рамките на тази година , са имали дисциплинарно наказание. 

Полицаите вземат по 1200 лева бонуси преди КоледаСлужителите с дисциплинарни наказания са лишени от награда

Междувременно началник - сектор "Икономическа полиция" в Пазарджик Неделка Преждарова за пореден път финтира ръководството на МВР, като се появи само за ден на работното си място, а след това отново излезе в болнични.

Шефката на Икономическа полиция в Пазарджик се върна за ден на работа, а след това отново се разболяВъпреки, че служители на "Вътрешна сигурност" от два месеца се опитват да й връчат протоколите от дисциплинарна проверка, те и сега не са успели

Съдът наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хиляди лева на 50-годишният американец Крисуел, който пиян потроши автобуси в Пловдив.

Пияният американец, потрошил автобуси в Пловдив: Не помня нищо, сложили са ми нещо в чашата!Крисуел излиза от ареста срещу 5000 лева гаранция

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми фалшификатор №1 Иван Богоев /56/ и двамата му съучастници – 30-годишният Мерсин М. и 68-годишният Хюсеин Р., които преди два дни бяха задържани при зрелищен арест в Кършияка.

Повдигнаха обвинение на Иван Богоев и двамата му съучастници, заради схема за фалшиви документиУчастниците в организираната престъпна група работили в градове от цялата страна и държави от ЕС

Студент отнесе 100 лева глоба след като се сби с двама подпийнали мъже до бензиностанция на бул. „Санкт Петербург“ в ЖР „Тракия”.

Студент отнесе глоба след пиянска свада в „Тракия”Среднощният екшън започнал от словесен конфликт и завършил с юмрук в лицето