Въпреки обещанието за спокойно придвижване по празниците – затворят за движение част от бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Това се налага заради подготвителни строителни дейности по изграждането на Южния обходен колектор, като въвеждането на временна организация на движението ще има в пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“. Промяната е направена, за да бъде спазен линейният график, посочват от ОКТ.

Предвижда се на 5 декември (понеделник) около обед отсечката да бъде затворена. Това ще стане при условие, че фирмата изпълнител на обекта стриктно е поставила необходимите пътни знаци и указателни табели съобразно одобрената временна организация. От предприятието  предупреждават шофьорите да се съобразяват с посочените  обходни маршрути.

Очаква се временната организация да продължи до 15 март 2023 г..

Припомняме, че само преди дни бе съгласувано решение затварянето на участъка да се случи след коледните и новогодишните празници. Изтъкнат бе доводът, че в момента няма да се извършват строителни дейности в периметъра, което обезсмисля реорганизация на движението в период на интензивен трафик.

Южният обходен колектор, който се изгражда по проект на ВиК, е от голяма важност за Пловдив, напомнят от общината и се извиняват на гражданите за причиненото неудобство.

За спокойни празници в Кючука: Затварят бул. „Ал. Стамболийски" след Нова годинаОт фирмата по проекта на ВиК се съгласили да отложат дейностите по булеварда