Мистериозна смърт на ученик разтърси Скутаре. 19-годишният Васил Василев е намерен мъртъв в училищния двор на пловдивското село Скутаре. Тялото е намерено от 35-годишен мъж в неделя около обяд, който веднага подал сигнал до полицията. Пристигналите на място криминалисти не са открили следи от насилие по тялото на младежа, като в момента се разследва каква е причината за смъртта.

При аутопсията не са открити никакви следи от насилие. Ученикът обаче е употребявал наркотици, а паралелно с това е правел алергични реакции на различни храни. Анализът на кръвта ще покаже дали във фаталната нощ той е взел забранени вещества. 

Откриха трупа на 19-годишен в училищен двор в пловдивско село

И след аутопсията няма точен отговор какво е причинило смъртта на ученика от СкутареОчакват се резултатите от химико- токсикологичната експертиза

Спират водата в район "Източен" в сряда. Причината е  отстраняване на авария на кръстовището на улица „Богомил“ и улица“ Лев Толстой“. Водоснабдяването ще бъде спряно в сряда от 8 до 18 часа. 

Заради авария на "Богомил": Спират водата в целия район

Друг порлем имат живеещите в ЖР "Тракия". Звуков терор, пронизителен рев на къртачи и шум от строителни машини тормози жителите на квартала. За това сигнализира читателка на TrafficNews, която живее в карето на блокове 126,132 и 134, където в момента се строи нова детска градина.

Звуков терор! Рев на къртачи тормози жители в ТракияФирмата строител, явно не е запозната с наредбите за шума на труда

Очакванията градският транспорт на Пловдив да се подобри след последното решение на Общинския съвет за договорите с превозвачите, отново се оказаха напразни. Повече четете тук:

Пак неразбории с градския транспорт на Пловдив, „призрачната линия” остава при ДошковПревозвачите решиха, че анексът за анай-стария им договор, вече не ги устройства

Данъчните хванаха в нарушения няколко обекта в Пловдив. Заради нарушения с отчитането дентална клиника, павилион за закуси, магазин за авточасти и две сергии подлежат на запечатване. 

Данъчни запечатват дентален център и павилион за закуски в ПловдивВ нарушения са хванати и сергии

Монетите с малък тираж и тези, изработени от благороден метал, са най-удачния вариант за „заключване“ на средства и печалба. Изграждането на тематични колекции с всички включени редки екземпляри също предполага голяма печалба, съветва председателят на нумизматичното дружество в Пловдив Петър Неделев.

Българите вече "заключват" спестяванията си в редки монети, печалбите са големи

Строителният консорциум „Филипопол 2020”, който спечели обществената поръчка за проекта  „По крепостните стени на Филипопол”, се колебае да започна изпълнението му. Причината е, че поскъпването на цените оскъпява особено единия обект, включен в проекта – Небет тепе.

Мащабният проект за Небет тепе пред провал? Фирмата изпълнител може да се откаже

Министерството на културата катастрофира с поръчката за Концертна зала в Пловдив. Вижте защо:

Министерството на културата катастрофира с поръчката за Концертна зала в ПловдивИма ли поне една работеща дирекция в МК, която да си върши работата с темпове по-бързи от хода на костенурка?

Кметът Здравко Димитров коментира изявление на директора на музикалната институция Нина Найденова, че сградата на Пловдивската опера трябва да е на центъра: „Къде в центъра. Те предлагат поделението на Щаба на армията. Изчаквахме Панаира, за съжаление отпадна и този вариант.  Тук – на Партийния дом, предлагат, но само 30 коли да могат да паркират. Не виждам в центъра друг вариант, освен Домът на армията да бъде предоставен и да бъде преустроен.  За мен мястото до зала „Колодрума” е много хубаво, има паркинг, може да се направи нещо много хубаво и с конферентна зала, опера. Да имат съпътстващи дейности. Освен това това е широк център и градът ще расте”.

Панаирът отпадна като вариант за Опера в ПловдивМинистерство на отбраната е отказало да даде и щаба на армията

Пътно произшествие доведе до затруднение на движението и в двете посоки в пловдивския участък на автомагистрала „Тракия” в късния следобед.

Кола се заби в мантинелата на АМ "Тракия" край ПловдивПо първоначални данни има двама пострадали

Сцена като от филм се разигра преди час за 77- годишния Цветан, който решил да излезе с автомобила си на покупки. 

Мъжът, живее в Пловдив отскоро и не познава града добре. За да избегне синя зона, Цветан решил да спре на неохранявано място- пред къща, до която има канал за ремонт на автомобили. Мъжът не успял да прецени добре габаритите и за нещастие предницата на колата му пропаднала в канала

Пловдивски огнеборци помогнаха на 77-годишен мъж, чиято кола пропадна в каналВсичко е добре, когато свършва добре, напомнят от пожарната

Метачка на „Чистота“ развесели и в същото време натъжи минувачи в Пловдив с айляшкото си почистване. Служителката на общинското предприятие по-скоро размята метла с непрецизирани движения наляво-надясно, вместо да почиства качествено прашния периметър.

Пловдивска метачка показа какво е истински айляк, шефовете ѝ негодуват, че я сниматОт ОП "Чистота" защитиха служителката си

Служител на Държавна агенция за бежанците/ДАБ/ отказа международна закрила на афганистанец, избягал от Близкия изток в края на 2020г. Мъжът, който бил временно регистриран в Пловдив, обжалвал пред местния Административен съд, като изтъкнал, че решението е незаконосъобразно и в нарушение на ЗУБ /Закон за убежището и бежанците/.

Афганистанец, регистриран в Пловдив, два пъти моли за закрила - Агенция за бежанците му отказваМъжът завел иск срещу тях пред две съдилища

Десетки жители на Карлово блокираха тази сутрин главния път Пловдив-Карлово. Причината е изключително компрометирания пътен участък в района на Индустриалната зона на града. Както TrafficNews.bg съобщи пари за ремонта има, осигурени са 2 600 000 лева, но проектът е в застой.

Протест блокира пътя Пловдив-КарловоНедоволството е заради разбит път и дълго отложен ремонт

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова.

Разследването е за сключена неизгодна сделка и е започнало преди месец, съобщиха от държавното обвинение.

Материалите са получени от районната прокуратура, която в началото е проверявала договор за правни услуги на Българската банка за развитие (ББР), свързан с Лена Бориславова.

Това граничи по-скоро с някаква политическа акция. Така говорителката на МС Лена Бориславова коментира новината, че прокуратурата води разследване срещу нея. Тя е научила от медиите за проверката. 

Прокуратурата разследва Лена Бориславова заради неизгодна сделка

Лена Бориславова: Разследването срещу мен е политическа акцияГоворителката на парламента няма притеснения

Досегашното управление беше катастрофално, коментира пред БНР независимият депутат Елена Гунчева, която напусна партия "Възраждане". Тя не каза категорично дали ще подкрепи правителство с премиер Асен Василев.

Търсили Елена Гунчева да подкрепи кабинета „Василев”, тя – мислилаИзгонването на руските дипломати и техните семейства Гунчева определи като срамна постъпка

Туристически визи за Русия от България не се издават към този момент. На практика е спряна възможността да се пътува по всякакъв начин от страна на българските граждани. Посолството на Руската федерация в София издава само визи за преки роднини.

Русия спря да издава туристически визи в БългарияТова е една от последиците след експулсирането на 70-те руски дипломати