Десетки жители на Карлово блокираха тази сутрин главния път Пловдив-Карлово. Причината е изключително компрометирания пътен участък в района на Индустриалната зона на града. Както TrafficNews.bg съобщи пари за ремонта има, осигурени са 2 600 000 лева, но проектът е в застой, тъй като се очаква подписът на  министъра на иновациите в оставка Даниел Лорер.

Проектът предвижда цялостна реконструкция – подмяна на асфалтова настилка, подмяна на осветление, изграждане на тротоарна площ. Той ще обхване километър и половина.

Отлагането на проекта с неясна дата предизвиква сериозно възмущение у местните, които ежедневно преминават през трасето, което е единствената отсечка, която свързва града с Индустриалната зона.

Поради тази причина десетки излязоха на протест още 7,30, а демонстрацията ще продължи до 8.30 часа.

"Много неудобства, чупим колите си. Не можем да намерим и служители, тъй като те не искат да минават по този път. Той е в плачевно състояние. От 2013 г. насам пускаме сигнали. Пукаме гуми, разваляме окачване и ремонти правим. От общината чуваме само обещания", казаха протестиращите пред Нова телевизия.

"От 23 юни имаме решение на Министерския съвет да ни отпуснат 2,69 милиона за ремонта на отсечката", разкри кметът на града.

Карлово чака подписа на Лорер, за да стартира ремонт за близо 2,7 млн. лв в Индустриалната зонаВъпреки новината карловци обявиха протест заради лошото стопанисване на района