Данъчните хванаха в нарушения няколко обекта в Пловдив. Заради нарушения с отчитането дентална клиника, павилион за закуси, магазин за авточасти и две сергии подлежат на запечатване. 

Инспектори са хванали в крачка павилион за закуски на гърба на турския ресторант в Пловдив на кръстовището на бул. "Шести септември" и ул. „Мортагон“. Бизнесът се управлява от "Вай-ли" ООД, собственост на Юсеин и Елеонора Юсеинови. 

Закона за данъчното отчитане са нарушили и от Дентален център "Се Дент", чийто собственик е едноименно дружество с управител Сехер Йозгюр. Ортодонтският кабинет се намира на бул. "Христо Ботев" 109А.

Магазин на Пазарджишко шосе за авточасти на фирмата "Евротрафик 10" ООД също попада под ударите на НАП и подлежи на запечатване. Собственици са Йоанис Ипсилантис и Василиос Тегоополус.

Две сергии са ударени за липсата на касов апарат. Единият търговец "Адибу" ЕООД на Иглика Сарафова е продавал ягоди и череши пред гранда в Пловдив. Техни колеги, работещи чрез фирмата "Веселина Нешева 2001", на сергия на кръстовището на Брезовско шосе  и ул. "Борба" също са нарушили данъчното законодателство, като не са декларирали продажбите на регистриран касов апарат. 

Всички обекти имат право да обжалват наложените мерки за запечатване на търговските обекти, въпреки че те подлежат ма предварително изпълнение. 

Причините, поради които НАП може да запечата обект, са неиздаване на касов бон или нарушения с фискалните устройства или софтуерите за управление на продажби. 

Проверките на „Фискален контрол“ са ежедневни, следят се фискалните устройства в търговските обекти, издава ли се или не документ за продажбите, отговарят ли те на изискванията, наличностите в касата и маркираните суми и други. В рамките на контролните си действия, данъчните инспектори извършват контролни покупки и прилагат т.нар. способ "таен клиент" или провеждат т.нар. явно наблюдение, което означава, че те се легитимират и в продължение на няколко дни присъстват в проверяваните обекти.