Химико - токсикологичната експертиза ще покаже конкретната причина за смъртта на 19- годишния Васил Василев. Младежът бе открит мъртъв в събота вечерта в двора на училище "Свети Климент Охридски". 

При аутопсията не са открити никакви следи от насилие. Ученикът обаче е употребявал наркотици, а паралелно с това е правел алергични реакции на различни храни. Анализът на кръвта ще покаже дали във фаталната нощ той е взел забранени вещества. 

Васил живее с родителите си в Скутаре и все още е ученик в местното училище. Имал проблеми както в училище, така и в семейството. Предишният ден родителите му заминали на море с по-малката му сестра . Той също трябвало да се присъедини към тях в следващите дни. 

В събота момчета и момичета от селото се събрали в двора на училището, където има безплатен WIFi. Стояли до към 21 часа, а междувременно пристигнал и Васил. Преди седмица приятелката му била заминала в чужбина и той използвал безплатната мрежа , за да си говорят. Останалите тийнейджъри си тръгнали, а Васил останал да говори с момичето. 

След това случайно преминаващ човек от селото се натъкнал на трупа му. 

Родителите на Васил се занимават с търговия с цветя. В селото ги познават като отговорни и трудолюбиви хора. 

По случая е образувано досъдебно производство.