Обиск и претърсвания на три адреса по едно и също време са извършени днес във връзка със задържането на Иван Белишки, научи Trafficnews. Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки е разследван за незаконна търговия с културни ценности след наша публикация. 20-годишният младеж беше задържан в дома му в София заедно с неговата приятелка Габриела Божидарова тази сутрин.

В жилището на улица "Нишава" са открити артефакти и револвер. По същото време е претърсен и апартамент на Габриела в Перник, както и семейната къща на Белишки в Панагюрище. Засега не е ясно какво са открили там криминалистите. Според предварителна информация той не е бил изненадан от обиска и вероятно е укрил по-голямата част от антиките, които предлага за продан.

Потърсен от TrafficNews кметът Белишки отказа коментар на случая и предложи среща с адвоката му. 

Миналия месец Иван Белишки беше заснет със скрита камера от екипа ни как продава античен пръстен и предлага още много артефакти. Младежът се похвали, че се занимава с незаконна търговия вече четири години и досега не е имал никакъв проблем.

След като екипът ни се разбра с него за още една "сделка", в която да бъдат закупени  римски и византийски монети TrafficNews подаде сигнал в МВР. Малко след това кметският син получи информация за разследването на медията. 

Именно след това Белишки отправи заплахи към наш репортер, че не "знае с кого се захваща". "Не знаеш кой съм. Не знаеш какви хора познавам!", написа "антикварят". "Навсякъде и всякакви хора - някои с власт , други не особено умни, но успяващи да създадат големи "главоболия". По грешка могат да сменят някоя физиономия" продължи той заплахите във вайбър чата с репортер от екипа ни.

По повод отправените закани е подадена жалба до СДВР. 

TrafficNews продължава да следи случая. Очаквайте подробности! 

 

Арестуваха и приятелката на Иван Белишки – откриха в дома му 5 артефактаОбискът в дома на търговеца на антики продължи повече от 7 часа

Задържаха Иван Белишки, викат линейка по време на обиска!В софийския му апартамент са намерени антики и револвер