Приятелката на задържания търговец на антики Иван Белишки също е била арестувана при акцията на полицията тази сутрин, научи TrafficNews.bg. Габриела Божидарова е била прибрана при обиска на "Криминална полиция" към СДВР в дома на Белишки. Претърсванията   в софийския апартамент на улица "Нишава" 34 са започнали още в 6:00 часа сутринта, като са открити 5 артефакта.  Освен цяла колекция от старинни предмети е намерен и револвер и други оръжия.

По време на претърсването на търговеца на антики му прилоша и спешно бе повикана линейка.  

Припомняме, че до акцията на полицията и прокуратурата се стигна след разследване на TrafficNews. То показа, че синът на кмета на Панагюрище от години се занимава нелегална търговия с антични предмети и артефакти .

Задържаха Иван Белишки, викат линейка по време на обиска!В софийския му апартамент са намерени антики и револвер

След като разбра, че е изобличен, Белишки заплаши репортерката ни с фрази като:  "Не знаеш с кого се захващаш"; "Не знаеш кой съм. Не знаеш какви хора познавам!";  "Навсякъде и всякакви хора - някои с власт , други не особено умни, но успяващи да създадат големи "главоболия"; „По грешка могат да сменят някоя физиономия" и други.

Според запознати досега Иван е имал проблеми със закона, но никога не е „закачан” за търговията на черно с антики. Преди година, когато завършвал гимназия, бил заподозрян  за нанасяне на телесна повреда по непредпазливост на двама души, след като , според очевидци, внесъл пиротехника на изпращането на випуска му.  Замесен в скандала бил и неговият близък приятел Николай Колев, който пред нас Белишки определя като свой дистрибутор.

Разследването вижте във ВИДЕОТО: 

Смъртни заплахи към репортер на TrafficNews, разкрил афера с антикиКметски син към журналистка: Имам хора навсякъде, могат да сменят някоя физиономия