Иван Белишки, който беше заснет със скрита камера на TrafficNews как върти незаконна търговия с антики, е задържан от полицията. След публикацията прокуратурата започна разследване на случая. 

От 7 часа сутринта в софийския апартамент на улица "Нишава" 34 на Белишки се извършва обиск от служители на отдел "Криминална полиция" към СДВР, който продължава вече няколко часа. Освен цяла колекция от старинни предмети е намерен и револвер. По време на претърсването на Белишки му е прилошало и спешно е повикана линейка, научи TrafficNews.  

Арестуваха и приятелката на Иван Белишки – откриха в дома му 5 артефактаОбискът в дома на търговеца на антики продължи повече от 7 часа 

След като разбра, че е изобличен, Белишки заплаши репортерката ни, че не "знае с кого се захваща". "Не знаеш кой съм. Не знаеш какви хора познавам!", написа "антикварят". "Навсякъде и всякакви хора - някои с власт , други не особено умни, но успяващи да създадат големи "главоболия". По грешка могат да сменят някоя физиономия" продължи той заплахите във вайбър чата с репортерката.

Младежът е син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, който кара втори мандат.

Смъртни заплахи към репортер на TrafficNews, разкрил афера с антикиКметски син към журналистка: Имам хора навсякъде, могат да сменят някоя физиономия