На 16 април две новородени котенца – мъжко и женско били изхвърлени пред ветеринарна клиника "Провет" в квартал Кършияка. "Страхотните" и "съвестни" хора, на които е дело постъпката явно са действали с ясното съзнание, че лекарите от клиниката няма да ги оставят да умрат в кашона оставен отпред.

Ветеринарката, която намерила бебетата казва, че за жалост това е порочна практика от години и е жалко, тъжно и гнусно..

В крайна сметка, в момента новородените животинки са на топло,почистени и нахранени и чакат своите стопани.

„Клиниката, обаче не е приют и добрината не означава наивност..няма как да останат дълго тук, още по-малко вечно. Все пак тук се лекуват болни животни и това не е най-подходящото място за едни толкова малки и незащитени бебета...моля всеки,който има желание да осинови някое от тях или и двете,или познава някой, който иска котенце и има желание да му осигури нормален живот,грижи и много любов, да се свърже с мен или да отиде в клиниката..нека им помогнем да открият своите хора...правилните хора!” – написа на стената си във Фейсбук д-р Десислава Томова.

Не закъсняха и коментари от потребители, които изказаха различни тези. Един от тях гласи:

„Ами ако например деца са ги намерили сами някъде и не са знаели какво да ги правят, та затова са ги оставили в кашон пред клиниката? Не нося розови очила - все пак живеем в България, но хипотезите и спекулациите са опасно нещо, особено при толкова първичен и импулсивен народ”.

В свой отговор, момичето от ветеринарната клиника написа: „Имам известни съмнения кои са ги оставили,а те съвсем не са деца...няма значение кой какъв е,в крайна сметка...резултатът е виден..”