Седмица след началото на ремонта на „Коматевско шосе” все още няма яснота кога то ще бъде затворено за преминаване, обясни районният кмет Борислав Инчев.  Най-голям проблем се оказва организацията на движението, а от Пътна полиция изпитват доста затруднение в решаването на този проблем.

Полицейските началници дори са заявили пред районната администрация, че досега в практиката такъв случай е нямало, тъй като този път няма алтернативен маршрут. Вариантите за затварянето на шосето са няколко. Единият е да се затвори от край до край, като бъде  изграден алтернативен маршрут в страни от пътя. Друга възможност  е улицата да бъде затваряна поетапно като на всички места, където текат ремонти да бъде изграден временен път, който да поема движението. При този вариант обаче реконструкцията ще се забави твърде дълго.

Най-вероятно ще остане първоначалната идея за цялостно затваряне и страничен път, който да обслужва предприятията и болницата на Коматевско шосе. Той няма да бъде достъпен за автомобили на граждани. Със сигурност автобусите от градския транспорт ще минават по Околовръстното. На разклона за Марково ще бъде поставен светофар.

Очаква се след приемането на новата организация за движение да стане ясно кога ще бъде затворено шосето.

Какво каза кметът Иван Тотев по темата точно преди седмица - вижте във видеото:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg