Миризма на разложено тяло тормози вече цяла седмица жителите на една от кооперациите на булевард "Цар Борис III Обединител", където на 4-ти юни бе намерен обесен мъж.

Както TrafficNews.bg съобщи, млад мъж се обеси в жилището си в Пловдив. Божидар Наталиев е живеел сам в сграда срещу Ректората на Пловдивския университет на булевард "Цар Борис III Обединител".

След като в полицията е получен сигнал, че от апартамент се носи силна миризма вече втори ден, на място е изпратен патрул, който е разбил вратата. Вътре е намерено тялото на Наталиев. Трупът вероятно е престоял 3 дни.

"От както бе изнесено тялото, апартаментът на Натлиев е запечатан, а от полицията не позволяват да бъде отворен. Миризмата на труп обаче продължава да се носи из блока и става все по-непоносима", сигнализираха живущите в кооперацията.

Всекидневно те мият със силен дизинфектант пред запечатания апартамент, но препаратът не помага срещу кошмарната  миризма. Съседите са се свързали с Жилфонд, тъй като жилището е общинска собственост. Те от своя страна обяснили, че нищо не могат да направят, тъй като от полицията не им позволяват да отворят жилището.

Това обаче не е едиственият проблем.  В намиращата се непосредствено под апартамента на обесения Божидар детска градина- филиал на целодневна градина Каменица, също се носи неприятната миризма. Преди два дни се е появил и теч от тавана.

Домоуправителят на кооперацията  е проверил  другите жилища и се оказва, че появилите са мокри петна са от апартамента над детската градина. Ръководството се е обърнало с проблема към Жилфонд, но от там отново им дават същият отговор- „От полицията не ни разрешават да влезем в жилището”.

Живущите и ръководството на детското заведение са притеснени от заразите, които могат да плъзнат от миризмата и теча.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с Областната дирекция на МВР- Пловдив. От пресцентъра коментираха, че криминалистите са приключили огледа на местопроизшествието и служителите на Жилфонд могат да влизат и да почистват. Единственото условие е да не се пипат вещите на починалия мъж, тъй като в момента полицаите издирват негови близки, за да им ги предадат. 

Още за трагедията, при която мъж се обеси в жилището си в Пловдив може да видите ТУК

Още новини от деня ТУК

TrafficNews.bg