От „Марвъл“ обявиха, че съвсем скоро във вселената на супер героите ще има и транссексуален, пишат световните кино медии.

По време на събитие в Ню Йорк шефът на „Марвъл“ Кевин Фейдж коментира, че още в един от следващите филми на компанията ще има транссексуален супер герой. „Той ще бъде във филм, който в момента снимаме“, допълва той.

Тази година компанията предстои да пусне по кината филма The Eternals. Още от миналата година циркулират слухове, че в предстоящите филми на компанията със сигурност ще има гей и транс герои, пише btv.

От „Марвъл“ обявиха също, че в предстоящата лента The Eternals ще има и глух супер герой и азиатец.

„След успеха на „Капитан Марвъл“ и „Черната пантера“, искаме нашите филми да са отражение на публиката, която ги гледа. Искаме всеки един от нашите зрители по цял свят да вижда себе си на екрана“, аргументира се Фейдж.

Вселената на комиксите „Марвъл“ е изпълнена с гей и бисексуални супер герои, но за момента има само един транссексуален – Сера. Тя е част от група ангели, всички мъже, които преминават в женска идентичност. Сера съществува в света на Тор, като по-късно става романтичен партньор на неговата полу сестра – Анджела.

От вече съществуващите филми във вселената, актрисата Теса Томпсън изигра Валкирия – героиня, която е провъзгласена за „Новият крал на Асгард“. След последния филм за „Отмъстителите“, Теса коментира, че първата задача е „Валкирия да си намери кралица“. В комиксите тази героиня е бисексуална.