Протест за спасяването на двете малки лъвчета Масуд и Терез беше организиран днес от гражданите, които застанаха пред Министерския съвет в София. Пловдив също не остана безучастен.

СНЦ "Спаси живот" оставиха щанда си на Коледния базар, който се организира в Капана - празен.

Поради адските задръствания по магистралата Пловдив - София, организаторите не са успели да стигнат до столицата, но подкрепиха инициативата с "мълчалив протест", който бе призив за съпричастност към протестиращите в София, който е дело на Организация за защита на животните "Четири лапи".

Днес те не продаваха вещи на щанда си и не събираха средства за благотворителност. На свободната маса бяха разлепени снимки на лъвчетата в знак на загриженост и подкрепа. Пловдивската организация се надяваше хората да се отзоват и животинките да не бъдат транспортирани в зоологическата градина в Пазарджик и успяха! Масуд и Терез заминават за Холандия, където ще могат да свикнат с големите котки, а по-късно, когато станат големи да заминат към Република Южна Африка, където да бъдат пуснати да живеят на свобода.

Припомняме, че Масуд и Терез едва оцеляха заради безхаберието на община Разград и бяха отгледани доброволно от сдружение "Дивите животни" и Организация за защита на животните "Четири лапи".

На срещата в София бяха обсъдени и съвместни действия за цялостното състояние на зоологическите градини в страната.