Изборният ден в Пазарджик също започна спокойно, а най-ранобудните вече пуснаха бюлетина с избраната си кандидатура.

Днес, в Пазарджишка област, право да гласуват имат 241 103 души, а най-голям е броят им в община Пазарджик-102 877.

Всички секции са отворили навреме.

Общо 244 са кандидатите за народни представители за 9 мандата в следващия парламент.

Без проблеми започна изборният ден в ПловдивНяма данни за инциденти свързани с вота в цялата страна

Спокойно и без проблеми започна и изборният ден на територията на 11-те общини в област Хасково 

На територията на избирателния район гласоподавателите ще избират измежду 223 кандидати от 30 партии и коалиции, които се борят за осемте мандата за народни представители в района. Общо 230 385 жители на областта са с право на глас според предварителните списъци. Те могат да упражнят вота си в разкритите 492 секции в 11-те общини. От тях в 346 има машини за гласуване.

Седем на брой са подвижните секции за поставени под карантина или задължителна изолация. Настанените в COVID-отделенията на лечебните заведения в областта ще бъдат обслужвани от 5 тричленни секционни комисии. Секциите за гласуване на лица с двигателни и зрителни увреждания, които също са подвижни, са 21.

Вот може да бъде подаден и в три специализирани секции - за пребиваващи в следствения арест в Хасково, за пациенти на МБАЛ-Хасково и на специализирания център за психическо здраве също в Хасково.

Спокойно започна неделният изборен ден и във Варна. Открити са всички секции, 12, от които мобилни. Избирателите са 404 000 в 668 редовни секции.

500 карантинирани са изявили желание да подадат своя вот. 7 са секциите в медицинските пунктове, открити са и още 12 отделни секции за хора в неравностойно положение.

Започна изборният ден и във Враца. Още на входа на сградите, в които са разположени избирателните секции, хората са посрещани с дезинфектант. Ще бъде измервана и температурата на гласоподавателите. Те ще изчакват на дистанция от метър и половина.

299 са секциите във Враца. В 234 от тях ще има и машини за гласуване. Тази година тъмните стаички са с гръб към стената, за да не се налага на избирателите да докосват предпазни паравани.