„Зареждахме автомобил и после видяхме, че има изтичане на газ, тогава предприехме мерките за безопасност”. Това разказа пред TrafficNews.bg един от служителите на бензиностанцията на бул. „Христо Ботев” в Пловдив

Изтичането на газ вдигна на крак пожарната в града. Районът бе отцепен от полиция, а служителите евакуирани до овладяване на ситуацията. Силната миризмата се усещаше в целия квартал и стигна дори до Централната жп гара. Това наложи да се спре движението на влаковете в района. 

Изтичането на газ става на тази бензиностанция до Джендем тепе в Пловдив. Първи силната миризма усещат служителите на обекта.

Полиция отбива движението по централния булевард пред бензиностанцията. Влаковете по линията Пловдив-София също са спрени, тъй като релсите минават на метри от обекта. Няколко часа огнеборците охлаждаха цистерната с теча, докато дойде друга, която да направи източването й. Замърсяване на въздуха не беше регистрирано.

„Напрежението в целия район е спряно на всички обекти. Не трябва да има огнеизточник, за да не се получи взрив и възпламеняване”, обясни Емил Вълков – началник на „Опазване на обществения ред”.

Хората в района бяха притеснени заради инцидента.

„Нормално е да се притеснява човек, близко е бензиностанцията и може да стане нещо”, твърди Невен Василев, който живее в първите къщи зад бензиностанцията.

Други споделят мнение, че не трябва газстанции да се разполагат в жилищни райони. 

TrafficNews.bg