В Пловдив според статистиката има около 500 скитащи кучета. Има, разбира се, и приют за бездомни кучета, който само преди няколко месеца беше разширен с още 50 места. Но... уличните животни не само че не намаляват, а като че ли "никнат" от нищото. Както се случва през последните дни на едно от емблематичните места за пловдивчани - Гребната база.

"Първо се появиха 2, после още 2, сега вече са 6... Това си е цяла глутница! Тук има деца и спортуващи хора! Защо се допуска това? Трябва ли мястото, където пловдивчани обикновено ходят, за да се разтоварят, да е опасно и стряскащо?" Така читател на TrafficNews.bg описа ситуацията на Гребния канал в момента.

"До лятото такова нещо нямаше", твърди друг пловдивчанин, който вече не води внуците си на Канала. Според него от общинския приют са пуснали кучетата тук, защото така им е най-лесно. Припомняме, че бездомните кучета се приемат в приюта, за да се обработят, а след това се връщат на местата, откъдето са взети. Дали точно оттук са взети обаче тези кучета, не можем да гадаем. Факт е, че наши читатели твърдят, че доскоро тук не е имало толкова много улични животни.

Хората се страхуват, и то с право - какво като животните евентуално са обезпаразитени и ваксинирани? Това прави ли ги по-малко опасни? Особено когато се движат на глутница... Да припомняме ли, че ухвапванията от улични животни са за съжаление разпространен феномен. И кой носи отговорност за това, след като кучето е ничие?