Дълго време живеещи в близост до Медицинските общежития в ж.к. Хр. Смирненски се грижат за добро и гальовно бездомно кученце, което е намерило своя дом в градината в близост до постройката. Те редовно полагат грижи за милото животно, като му носят храна и вода.

Кучето е обезпаразитено и с необходимите ваксинации, но за жалост от няколко часа състоянието му не е никак добро.

„Лежи в безпомощно състояние, не иска да ходи, нито да яде” – притеснено обясняват хората, които са полагали грижи за него.  Според тях кучето няма да успее да издържи още дълго време в това състояниe. Да не говорим, че в следващите дни се очаква и времето да става по-студено.

Хората са сигнализирали в организация за защита на животните, но оттам не са реагирали и не са прибрали животното. Те не знаят дали кучето е болно, дали е заразно и опасно за техните деца и за домашните любимци, които се разхождат в градинката. Неколкократните опити да се свържат с някоя институция, която да се погрижи за животното, засега остават безрезултатни.

Притеснените пловдивчани призовават всички добри граждани: „Молим Ви, ако някой от вас е заинтересован от съдбата на тази добра душица, да се погрижи за него и да го заведе на ветеринар. Въпреки лошото му привидно състояние, все още таим капка надежда, че дружелюбният ни приятел може да бъде излекуван”.

Ако има желаещ  доброволец, който да иска да помогне, може да открие бездомното куче в градинката зад Медицинските общежития в квартал Смирненски. Нека бъдем по-добри!