Дядо Въло от с. Добролево е бивш фелдшер и когато разбрал, че болницата в гр. Видин изпитва финансови затруднения, дарил цялата си пенсия, за да помогне на колегите си в борбата с коронавируса. Специалистите от Клиниката по очни болести в "Александровска" познават стареца като пациент и решили да му върнат жеста, като му занесат хранителни продукти, лекарства и лични предпазни средства. Те са осигурени от Българско дружество по офталмология, Български Лекарски Съюз и ОЕБ "Шалом", по линия на съвместната им инициатива “Заедно ще се справим” в подкрепа на медиците в страната.

Вчера провизиите бяха занесени лично от лекуващия лекар на дядо Въло - д-р Анани Тошев, който го оперирал и върнал зрението му през 2017 година.

10-годишно момче от Стара Загора, пък е най-малкият дарител на Александровска болница в София. В касичката на третокласника Димитър Инджов имало 159 лева.

Първоначално малчуганът искал да си купи нов смартфон, но опасния вирус плъзнал по света променя намеренията му. Дарените от него средства отиват за закупуване на защитни костюми на медиците. 

Това не е първото дарение от семейството на детето - предпазни облекла са дарени и на лекарите в Университетската болница в Стара Загора.

Дано повече хора последват примера им и бъдат щедри и добри към хората в нужда!

Доброто продължава...