Пловдивският районен съд наложи на основание Указа за борба с дребното хулиганство административно наказание „глоба“  в размер от 100 до 500 лева на 15 ултраси на Ботев и Локо. Те са наказани за констатирана проява на дребно хулиганство по време на уговорения бой на 24 май 2020 г. в 11,30 часа в гр. Пловдив, ул. „Рогошко шосе“, на поляна, находяща се в близост до помпена станция „Север“. В мотивите на съда е записано, че те са извършили непристойна проява, изразяваща се в сбиване между привърженици на футболните отбори „Ботев“ – Пловдив и „Локомотив“ – Пловдив, с което са нарушили обществения ред и спокойствие. Нарушителите са участвали в предварително уговорено сбиване между фенове на двата футболни отбора. Побоят е записан с телефонна камера и записът бил пуснат в социалните медии.

Впоследствие видеото било разпространено и споделено от множество потребители и станало достояние на неограничен кръг хора. 

Съдът е наложил глоби в размер, съответно на: Г. Т., В. П., И. К. П.Б. – по 300 лв., Г.Б. – 350 лв, Г. С.- 500 лв., К.К. – 100 лв. на И. Д., Г. Р., П.Г., И.П., М.М., Г.С., А.В., Г.А. – по 200 лева.

Часове след прокурорската акция в Пловдив , арестуваните фенове застанаха пред съдаУчастниците в масовия бой ще получат присъди по УБДХ

Изтече видео на уговорения бой между фенове на Ботев и ЛокоСблъсъкът е бил на 24 май край Асеновградско шосе