Хулигани от футболните агитки на отборите „Ботев“ и „Локомотив“, които днес сутринта бяха задържани, вече са в съда. Няколко състава на Районен съд - Пловдив разглеждат делата по Указа за борба с дребното хулиганство. 15 човека ще бъдат изправени пред съда, първата осъдителна присъда вече е факт.

Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта да си устройват масови сбивания край Пловдив. Това да се снима и да е повод за гордост. Това са неща, които прокуратурата смятаме за недопустими и това е основната причина да сме днес тук в Пловдив“, заяви днес в Пловдив Иван Гешев.

Видеото на уговорения бой между феновете на Ботев и Локомотив изтече във форумите на ултрасите. Сблъсъкът е бил на 24 май край Пловдив – близо до Асеновградско шосе. Боят е бил 15 на 15, като целият мач продължава около 1 минута и 30 секунди.

След въпросния бой по-късно вечерта избухва и вторият сблъсък – между фенове на Локо и друга компания, в която е имало цивилни полицаи.  В момента тече досъдебно производство за намушкания полицай, а отделно се води и следствено дело, в което се разследват действията на служителите на реда. Има и отделна проверка на сблъсъка между двете футболни агитки.