Прокуратурата дава на съд двамата надзиратели, които бяха разследвани за смъртта на лишения от свобода в бургаския затвор Горан Горанов. 

Онвиненията срещу Стилиян Карчев и Ангел Мавров за смърт, причинена по непредпазливост. 

Инцидентът стана на 25 март 2017 година. Тогава възникнала повреда на парната инсталация в парното помещение на Горанов на водна пара под налягане с температура 140 градуса. Затворникът получил тежка термична травма, попарване на дихателните пътища и изгаряне на 53 % от кожата на главата. 

Според обвинението надзирателите са били длъжни да осигурят защитата, безопасността и сигурността на лишения от свобода. Въпреки това при възникналата авария не са взели мерки за ограничаването, преодоляването и ликвидирането на последствията от нея. Така те не успели да опазят живота и здравето на Горанов. 

Инцидентът предизвика голяма обществена реакция. След случилото се, пред съдия, няколко от свидетелите по делото разказаха, че Горан викал за помощ, но никой от двамата надзиратели не му отворил. 

Горан е бивш състезател по борба. След като приключва със спорта става охрана на бургаския строителен предприемач Георги Танев. Бознесменът обаче беше убит при сбиване в нощен бар през 2012 г.

След инцидента името на Горанов започва да присъства в криминалната хроника. Обвиняван е в сатанизъм, хулиганство и побой над свещеници. Многократно е арестуван за кражби в периода 2011-2015 година.

Мъжът стана известен и с това, че стоя повече от половин час върху външната част на климатик, монтиран на 7 етаж. Заради това той беше отведен в психиатрично заведение, от където по-късно беше освободен.

Последно Горан излежаваше присъда от 2г. и 6 месеца за нападение над надзирател от бургаския затвор.