На днешната дата, преди 9 години, Великден "почерня" след смъртта на шестима младежи, които си отидоха от този свят твърде млади. 

Живота на децата взе пиян шофьор, без книжка, който ги прегази с автомобила си. Това се случи навръх Великден в Симеоновград, през 2011 година, около 23.50 часа.

Виновникът - 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград карал с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващите младежи. 

На 23 април България се сбогува с Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов - всички на възраст от 17 до 19 години. Те са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.

Припомняме, употребилият алкохол Данаил Георгиев получи 12 години лишаване от свобода за деянието си, присъда имаше и за братовчед му Живко Желев, който му дал своята кола - 7 години лишаване от свобода и на 10 години лишаване от право да управлява МПС.

През 2015 година, павосъдието в България не само подсили мъката, ами почерни родителите още повече. Семействата на шестимата младежи, загинали на Черния Великден в Симеоновград, трябваше, не само да се примирят със свободния режим при който убийците изтърпяват наказанията си, но и се оказа, че и се наложи да плащат десетки хиляди левове разноски по делото.

Aбсурд: Родителите на загиналите деца в Симеоновград ще плащат съдебни разноскиУбиецът на децата е на свободен режим