"Не съм готов да си мисля, че бих могъл да се кандидатирам за президент", заяви в студиото на "Здравей, България", премиерът Бойко Борисов.

И уточни: "Ако днес са президентските избори, ще има три големи въпроса, защото голямата власт е в кабинета. Въпросът е кой ще бъде премиер, кой ще държи коалицията при крехкото мнозинство в парламента. А ГЕРБ е силна и ще оцелее".

Пред това премиерът коментира и темата с отношенията ни с Турция и мигрантите:

"Жизненоважната ми задача е да пазим границите. Поне докато съм тук. Ако иска някой друг да заповяда да се разбере с Ердоган и останалите. Те си мисят, че това е игричка, а не нещо, което е свързано с денонощни главоболия. Решението за екстрадацията е на институциите", добави Борисов. Той се съгласи, че арестът на журналисти в Турция е пълно безобразие.

Премиерът бе попитан до къде могат да бъдат правени компромиси под заплахите на Турция. "Надявам се европейските колеги да отчетат факта, че България и Гърция са изправени пред страхотен проблем. Ако турските пилоти, които поискаха убежище в Гърция, бяха дошли у нас и имаха редовни документи, ние също нямаше да ги предадем."

Още новини ТУК

TrafficNews.bg