38 футболни фенове бяха арестувани след мача между ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА”, като 7 oт тях за задържани за сбиване на Моста на дружбата на ул. „Граф Игнатиев” и булевард  „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Трябва категорично да подчертаем, че става въпрос за сбиване между фенове на Левски, обясни шефът на СДВР Георги Ханджиев.

Полицейските служители са се намесили незабавно, при което двама от тях са пострадали. Единият е със сътресение на мозъка и сцепена горна устна. Закаран е в "Пигоров", където ще остане за лечение. Другият е напръскан със спрей, след което е заведен в ИСУЛ.

Всички задържани футболни запалянковци са в Първо РУ. Част от тях са без документи за самоличност. Четирима от тях са задържани за притежание на наркотични вещества. Ще им бъде наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

"Разделихме двете групи, за да не се стигне до по-сериозни инциденти. Те са хвърляли камъни, бутилка и други предмети, като един от колегите е бил ударен в лицето с бутилка”, каза зам-директорът на СДВР Антон Златанов.

Той добави, че полицейските служители са били подготвени и са реагирали своевременно, за да възстановят обществения ред. 

Ако ние не бяхме на място, за да се намесим, напрежението можеше да ескалира, категоричен беше Златанов.

По думите му става въпрос за групи от 300-400 човека, които могат да предизвикат сериозни безредици и да притеснят гражданите, които минават в района, както и да попречат на градския транспорт.

Малко преди 11:30 ч. в района на бул. „Ситняково“ , близо до търговски център, между два автомобила с футболни фенове е възникнал спор. Те са си разменили удари, след което са задържани и закарани в Първо и Пето РУ, информира още Георги Ханджиев.

"Тази година нямаше шествие, защото това не е заявено в Столична община. Миналогодишният инцидент предизвика голяма обществена нетърпимост, затова проведохме среща с фен клубовете и се разбрахме да няма шествия", каза Антон Златанов.