Заведенията в България отварят на първи март. Това съобщиха собственици на обекти в страната, които преди минути са провели среща със здравния министър. Предстои да се вземе решение за нощните заведения, като има вероятност те да отворят врати на 14 март. 

Капацитетът ще бъде определен, като се вземе предвид заболеваемостта в страната. Предстои да бъдат проведени срещи с бранша във връзка с организираните протестни действия. 

Представителите на бранша заявиха, че са срещнали разбиране от страна на министър Ангелов, но по-голямата част от въпросите, които са били поставени, са икономически. 

"Ние коментирахме и уточнихме параметрите, тоест отваряме заведенията на 1 март и искаме предвидимост. Министърът се ангажира, че до края на януари ще бъдат изплатени абсолютно всички помощи и компенсации на абсолютно всички заведения", обясниха ресторантьорите пред журналисти.

Припомняме, че по-рано днес премиерът предложи два варианта за отваряне на ресторантите. Вчера от Сдружението на заведенията поискаха министърът на здравеопазването да подаде оставка и да се извини заради нанесените щети. Според тях той води лична война със заведенията, а не с COVID-19.

СЗБ и БАЗ: Оставка! Министърът на здравеопазването води лична война със заведенията, а не с Covid-19Настояват за незабавна оставка и извинение за нанесените невъобразими щети