Председателят на Българската стопанска камара и собственик на Дарик радио Радосвет Радев е починал внезапно днес, съобщиха на сайта на БСК.

Ето пълният текст на съобщението:

Г-н Радев пое управлението на БСК през 2018 г., след кончината на дългогодишния ни председател Божидар Данев. В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията. За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране. За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него! Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките му, както и на целия екип на Дарик радио - най-голямата му любов!

Радосвет Радев е починал пред "Дарик" - радиото, което създаде. 

Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г. Завършил е юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работил е последователно в Софийски градски съд и в Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио. През 1992 г. създава "Дарик Радио", чийто изпълнителен директор той беше до днес. През 1989 г. е сред основателите на първите съюзи на частния капитал в България, а от 1991 г. е член на Управителния съвет на БСК.

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация "Буров". Доктор хонорис кауза на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Носител е на орден "Св. Св. Кирил и Методий" с огърлие (Указ № 200/2010 г.) за особено значимите му заслуги в областта на културата. Семеен, с четири деца.

Екипът на TrafficNews също изказва своите съболезнования на семейството и колегите на Радосвет Радев.