Случаен минувач е заснел с мобилния си телефон момента на разкъсване на билборда, на кръстовището на булевардите „България“ и „Руски“. Той беше поставен в подкрепа на Украйна и по повод продължаващата вече над 2 години война. На него е изобразен българският и украински флаг, а написаното на него гласи следното: „СЛАВА УКРАїНI! ГЕРОЯМ СЛАВА!”

Кратките видеа са публикувани във Facebook и на от тях се вижда както лицето, така и мотивите на извършителя – „Това няма място тук!“, а в другото видео допълва „Слава на България, момчета, не на Украйна!“

Във видеото ясно се вижда и едър мъж, който снима вандализма и очевидно е част от акцията срещу билборда. Според запознати, мъжът прилича на народния представител на Възраждане от Пловдив Емил Янков.

Според едни подобна пропаганда е нередна, други пък не виждат лошо да се издигне билборд в подкрепа на Украйна. Коментарите под видеата също са в двата полюса - в подкрепа на извършителя, както и осъждането на вандалския акт.

Прокуратурата се самосезира за разкъсания билборд, посветен на годишнината от войната в УкрайнаЗапочват проверка, издирват извършителите на срамния акт