Днес още преди обяд облачността от запад бързо ще започне да се увеличава. След обяд в Западна България ще превали дъжд, а през нощта срещу сряда превалявания ще има на отделни места и в останалата част от страната, информират от НИМХ при БАН.

Вятърът отново ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде до умерен, в Югоизточна България - временно до силен. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°. Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна - по-ниско от средното за февруари.

В Пловдив температурите ще бъдат между 6 и 15 градуса. Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността, първоначално висока ще се увеличи. Превалявания ще има през нощта срещу сряда, главно по южното крайбрежие. Ще духа до умерен, вечерта по южното крайбрежие до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа умерен и силен югозападен вятър. Облачността от запад бързо ще се увеличи и след обяд в масивите от Западна България, а през нощта срещу сряда и в планините от останалата част на страната ще има превалявания от дъжд, над 1700-1800 метра сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.