Педагогическият съвет във всяко училище ще определя критериите за подбор на учениците, които ще се включат в пътуване през лятото, финансирано от държавния бюджет. Това е записано в новата Национална програма „Отново заедно“, която беше публикувана за 14-дневно обществено обсъждане днес, съобщиха от просветното министерство. 

От възможността да летуват на пълна държавна издръжка могат да се възползват ученици от I до XI клас през настоящата учебна година в държавни и общински училища. Те ще бъдат разпределени в групи по 10 до 15 души. Всяка група ще бъде придружавана от учител или друг педагогически специалист.

Училищата с по-малко от 150 ученици и педагогически персонал могат да кандидатстват за включване в програмата с не повече от 12 участници, включително придружителя. По-големите училища могат да включат до 7% от общия брой ученици и педагози, но не повече от 165 участници заедно с придружителите.

В подкрепа на туризма: Пращат 30 000 ученици и учители безплатно на мореПътуванията ще се осъществят след края на учебната година