Снежна пелерина покри Пловдив. Очаква се снегът да продължи да трупа през цялата нощ, а утре в цялата страна ще бъде в сила жълт код за опасно ниски температури. Това означава, че са възможни заледявания и поледици. 

Температурата под тепетата към този момент е около -3 градуса. Заради вятъра обаче навън се усеща като -9. Очаква се утре тя да бъде между -2 и -5 градуса. 

През нощта ще бъде облачно, в югозападната половина - с валежи от сняг, интензивни в Югозападна България. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°.

Утре времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, значителни в Родопската област и крайните югоизточни райони. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и североизточните райони от страната. Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен север-североизточен вятър. В южните райони на страната ще има има виелици и навявания, съобщават от НИМХ при БАН.

Максималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°. През нощта срещу понеделник от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, ще бъде по-високо от средното за месеца.