34-годишна жена от Пазарджик се нуждае от спешно лечение. Още от раждането си Нешка Стефанова има рядка, обезобразяваща и  животозастрашаваща лицева артерио-венозна малформация. Заболяването е рядко и слабо познато на лекарите в България, което я кара да се лута години наред без някой да може да постави точна диагноза.

До момента в България са й извършени една емболизация, една склеротерапия с алкохол и операция за изрязване на малформацията, но въпреки това тя продължава да расте и да се влошава, разказва Нешка пред TrafficNews. 

Състоянието ѝ става все по-тежко, а развитието на образуванието води до риск тя да загуби зрението с дясното си око. Възможно е и разрушаване на костите под малфорцията, увреждане на лицевия нерв. Има опасност и тя да се спука, което може да доведе до фатален край.  

За да се лекува, Нешка започва да търси оферти от чуждестранни клиники. През месец декември миналата година тя посещава болнца "Метрополитан Дженерал" в Атина. Там са ѝ направени изследвания. От лечебното заведение предлагат да бъдат направени още една или две емболизации и нова операция за премахване на малформацията и възстановяване на нормалната форма на лицето. Емболизацията представлява неоперативен метод за лечение на подобни заболявания, чрез запушване на кръвоснабдяващия ги съд.

Сумата, необходима за лечението, обаче е непосилна за семейството ѝ. В зависимост от броя на процедурите тя може да достигне 65 000 евро.

Нешка се опасява, че всяко забавяне може да бъде фатално за нея. Затова моли всички хора с добри сърца да помогнат за лечението ѝ. 

В момента тече кампания в ДМС, подготвят се и дарителски кутии, които ще бъдат сложени в някои търговски обекти. 

Всеки, който иска да помогне, може да изпрати SMS с текст DMS NESHKA на 17 777, или да преведе пари на обявената дарителска сметка:

Райфайзен банк

IBAN: BG50RZBB91551012968232

Титуляр: Нешка Сашова Стефанова