Бившият вицепремиер Николай Василев е предложението на Слави Трифонов и партия "Има такъв народ" за премиер. Николай Василев е участвал в две правителства като вицепремиер и министър на икономиката в Тройната коалиция и министър на държавната администрация. Говори 7 езика. Завършил е магистратура по международна икономика и финанси, участва в обменна магистърска програма по държавна политика в Токио. Сертифициран финансов аналитик и член на българската CFA асоциация. 
 

Ето и останалите предложения за министри: 

Министър на финансите  - Мария Бойчинова ,34 г. 

Икономист и финансист, завършила е с отличие колежа Васар в Ню Йорк, учила в Лондонското училище по икономика и политически науки. Сертифициран фенасов анализатор. Работила е на Уолстрийт в компаниите Мерил Линч и Дже Пи Морга, говори 3 езика.

Министър на икономиката - Любомир Дацов 56г.

Магистър по планиране и прогнозиране  на икономическите системи в УНСС, експерт, началник отдел в Министерството на финансите. Бил е  зам. министър на финансите от 2003 до 2009, преподавал публични финанси в СУ . 

 

Министър на образованието - Наталия Митева , 39г.

Завършила с отличие университета в Южна Каролина, квалификации в Колумбийския и Оксфордския унивеситет, 10 годишен опит в сферата на образованието, говори 4 езика.

 

Министър на енергетиката  - Красимир Ненов, 52г.

Икономист и финансист. Има бакалаварска степен от университета в Арканзас. Магистърска степен по стопанско управление он университета Корнел, САЩ, и друга магистърска степен от университета в Льовен, Белгия. Бил е търговски мениджър енергийни компании в България и Русия. Изълнителен директор в Марица Изток 3. Владее 4 езика.

Министър на здравеопазването - Велислава Петрова 31г.  

Български учен имунолог, учила в Бристол и Кембридж, има докторска степен. 

Министър на регионалното развитие - Михаела Лашова 

 Има диплома от университет в Илинойс, Чикаго. Говори 2 езика. 

Министър на транспорта - Христо Алексиев

Бакалавър по икономика, Икономически експерт и консултант. Ръководил е огромни инфраструктурни проекти. Бил е е министър на транспорта в служебното правителство от 2017 г. Говори два езика. 

Министър на туризма - Ивайло Кожухаров 

 Има над 17 години професионален опит в сферата на туризма. Генерален мениджър на много хотели. Говори 4 езика. 

 

Министър на земеделието и горите  - Пламен Абровски  41г.

Юрист, дългосрочно командирован като втори секретар в постоянното представителство на България в Брюксел. Говори 3 езика. 

Министър на Отбраната - Теодора Генчовска 

 Тя е преминала през редица допълнителни квалификации в Италия, Германия и САЩ. Преминава през всички нива и достига до началник на отдел НАТО и ЕС. Говори два езика.  

 

Министър на труда и социалната политика - Лилия Иванова  

Юрист, има квалификации по банково право във Франция, специализация в административната реформа в Бирмингам. Говори 4 езика. 

Министър на културата - Станислава Армуртлиева  

Има 30-годишен опит в мениджърството на музикални продукти. Тя е шеф на Профон и член на Мюзик Аутор. Говори 3 езика.

Министър на правосъдието - Петър Илиев 

Завършил е СУ. Специализирал е английско търговско право и право на ЕС във Великобритания. Преподавател е по конституционно право и доктор по право. Говори 4 езика. 

Министър на спорта - Радостин Василев

Завършил е право. Осъществява процесуално представителство пред ФИФА и УЕФА при спорове и казуси при футбола. Говори 4 езика. 

Антония Валентинова , министър без портфейл по ромските въпроси, 27 г. 

Тя е ромка, говори 4 езика. На 27 години. 

Вицепремиер и министър на външните работи - Ради Найденов 

 Дипломат, специализирал в чужбина. Посланик в конфедерация Швейцария в Берн, ръководител и на посолството в Берн. Бил е министър на външните работи от 2017. Говори 4 езика.  

Вицепремиер и министър на вътрешните работи - Проф. Николай Радулов 

Доктор по философия и национална сигурност с над 33 години опит. Преподавател по национална и международна сигурност. Говори 4 езика. 

Слави Трифонов заяви, че предложение за участие в правителството е било отправено към трима от успешните министри на служебния кабинет - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, но те са отказали.