Това което беше днес беше маратон от безредици. В града бяха организирани протестни действия. За съжаление дойдоха много хора, чиято единствена цел беше да провокира напрежения, сбивания, нахлувания в сградата на институциите. Бяхме подложени на изпитание да търпим около нас да падат ранени полицаи. Има хора с порезни рани, обгазени, с изгаряния по лицето. Това заяви на брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов след полунощ във връзка 56-ия ден на протести.

"Задържани са със сгурност над 60 души през деня, в момента продължават да задържаме лица в нетрезво състояние", посочи още Златанов.

"Поздравявам хората, които бяха дошли на мирен протест и се разочароваха от бомбите, разочароваха се от спрейовете, от ваденето на павета. Тази част от хората се отстрани. Друга част остана да гледа. Агресивната част тази вечер бяха доста", каза още той. 

"Метални пръти се вадеха от палатковия лагер. Имаме инфомация за забранени предмети в палатките, не мога да конкретизирам какви", добави Златанов. 

"Най-опасни бяха полицейските взривни устройства. Опорочи се мирния протест. Използваха че има мирно протестиращи граждани да се вклинят сред тях. Част от бомбите бяха хвърляни от задните редици и попадаха в първите редици на протестиращите", каза още той. 

"Агресивните лица в протеста бяха няколкостотин. Множеството беше разделено на 3 групи целенасочено, за да локализираме най-агресивните в едната група. Считам, че задачата беше изпълнена успешна. Има пострадали и от протестиращите, и от полицаите.", посочи Златанов.

Той отказа да коментира кой стои зад провокациите, като заяви, че обществото е силно поляризирано и всеки има своята истина. 

“Няма да позволим повече това да се повтори!” Бе категоричен полицейският шеф.

А това остана след протестиращите: