"Хора, всичко е във ваши ръце, всичко зависи от вас. Благодаря на тези, които повярваха в науката. Желаещите да се ваксинират в цялата страна са хиляди, опашките са много. Обмисляме възможността от утре от следобедните часове да продължават „зелените коридори” за ваксиниране. До края на деня ще дадем указания до Регионалните здравни инспекции. В големите градове, където опашките продължават и до късните следобедни часове, имаме готовност за разкриване и на денонощни ваксинационни кабинети”. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

То допълни, че на територията на областните градове ще бъдат отворени денонощни ваксинационни пунктове.

Продължава ваксинацията срещу COVID-19 на всички граждани, които искат да се имунизират с препарата на Астра Зенека. Количествата от ваксините на Пфайзер и Модерна към момента са изчерпани. 

Припомняме, че седем кабинета работят днес на територията на Пловдив. Проверка на медията ни показа, че дълги опашки от желаещи се извиват през РЗИ. В други кабинети посещаемостта е слаба, а читетели на TrafficNews.bg сигнализират, че един от тях дори е приключил работа за деня.

Наплив от желаещи да се ваксинират в Пловдив! Опашки от желаещи се извиха пред РЗИСедем пункта в града работят с граждани в неделния ден