Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Това заявиха от прессекретариата на президента по повод запитвания от страна на медиите. 

"Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност", се казва в съобщението. 

Припомняме, че по-рано днес здравният министър Костадин Ангелов потвърди новината, че Георги Радев е  бил сред тийнейджърите, хванати на шумно парти в хостел в центъра на София. 

Той обясни, че има информация за всички нередни случаи. „Във всички тези места, където са открити нередности по спазването на противоепидемичните мерки, са съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ”, каза Ангелов.

"Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни", пишат още от президентството.