Търговските обекти за нехранителни стоки, чиято площ е над 300 кв. м., ще могат да продължат дейността си. За целта те обособят територия до 300 кв. м. за посетителите си, като преградят част от площта си. Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на брифинга на НОЩ тази сутрин. Указанията са дадени след консултация със здравния министър и браншовите организации. 

Самостоятелни магазини за нехранителни стоки, които се намират в големи търговски центрове и молове, също ще могат да продължат да работят. Това може да се случи при условия, че работи само входът, достъпен от страната на улицата. Разрешава се и търговията на открито, извън търговските обекти, заяви Борисов.

Той отправи апел към хората да спазват мерките за безопасност. 

Припомняме, че големите търговски центрове и моловете остават затворени, като достъпни са само хранителните магазини, банките и аптеките, намиращи се в тях. Със заповедта на министър Ангелов, която е в сила от понеделник, бе забранена дейността и на нехранителни магазини, по-големи от 300 кв. м. 

Собствиниците на големи вериги в Пловдив обаче намериха вратичка, за да продължат дейността си.

Големите магазини в Пловдив си намериха "вратичка" за работа, обслужват с тротинеткиЕдин локдаун - много идеи е новият слоган на големите нехранителни магазини