Напусна ни цветният и неповторим художник Ганчо Карабаджаков. Маестрото, който обичаше Пловдив и не пропускаше творчески сезон без да покаже изкуството си под тепетата, е починал тази сутрин в болница след кратко боледуване. За загубата съобщи дъщеря му:
 
"Татко обичаше живота! Татко обичаше изкуството! Татко имаше музи! Татко беше творец и съзидател във всичко, до което се докоснеше! Ние обожавахме Татко и Татко ни обичаше, затова със сестра ми сме неутешими!
 
Оставете мъката за нас!
 
Всички вие, които го познавахте и ценяхте, усмихнете се, изпушете по няколко качествени цигари, пийте по чаша скъп алкохол, и благодарете, че сте се докоснали до Татко!
 
Светъл път, Тате, и целувки на леля! Знам, че сте заедно!"
 
Само преди два месеца маестрото откри поредната си вълнуваща изложба в Пловдив в галерия "Аспект" и зарадва почитателите си с поредица от красиви картини в неговия неповторим стил.

Ганчо Карабаджаков е роден на 19. октомври 1951 г. в гр. Ямбол. През 1972 г. е  завършил художествената гимназия в град Казанлък, а през 1979 г. - Художествената академия "Николай Павлович" в курса на проф. Христо Нейков, специалност "илюстрация и художествено оформление на книгата".

Живееше и работеше в Арбанаси, край Велико Търново. От 1981 г. участваше във всички регионални и национални изложби с живопис, работи и в областта на монументалните изкуства. Има над петдесет самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Ганчо Карабаджаков работи в областта на фигуралната живопис. Характерна за стила му е  меката и ненатрапчива гротеска, чрез която пресъздава не само битови и еротични сюжети, типични за балканските народи, но и прекрасни библейски и исторически сцени.

Отдаде част от силните си години на мисията да раздвижи и вдъхнови културата във Велико Търново като заместник-кмет. За кратко беше и заместник-мнистър на културата. Най-вълнуващото му битие, онова което обичаше, беше на творец и артист. Така ще го запомни и публиката.

Екипът на PlovdivTime изказва съболезнованията си на семейството и близките на маестрото!

Поклон!

Напусна ни знаковият пловдивски художник Недко ИтиновВълнуващият майстор на живописта и рисунката бе сред доайените на художествената школа под тепетата