Усложнена метеорологична обстановка се очаква в страната.Оранжев код за обилни валежи е обявен за областите Варна, Бургас, Добрич и Шумен. За Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол е обявен жълт код.  

Слънчево обаче ще бъде времето в Пловдив. Очаква се температурите да тръгнат нагоре и да достигнат до 27 градуса. Облаци ще нахлуят отново над града под тепетата в късните часове, но валежи не се очакват.

Сутрин температурите ще са около 16 – 18 градуса. В четвъртък дъжда ще се върне, но едва в късния следобед.

Над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Преди обяд над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици.

Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са в широки граници, от 20 - 22 градуса на места в Източна България до около 29 градуса в северозападните райони от страната.

В четвъртък и петък облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, на места временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици.

В четвъртък вятърът временно ще отслабне, в петък отново ще се усили. Преобладаващите максимални температури ще са между 23 и 28 градуса.