Ресторантите ще отворят най-рано на 18 февруари. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който в момента е във Велико Търново. От 4-ти февруари някои от класовете ще се върнат в клас, като присъственото обучение за различните паралелки ще се провежда на ротационен принцип.

След това се предвижда да отпаднат ограниченията за спорта. В средата на февруари могат да отворят ресторантите и моловете. 

Заедно със спорта ще бъдат вдигнати и ограниченията в сектор култура. След всеки нов ход са необходими поне две седмици, в които здравните власти да проследят резултатите от промяната, изтъкна здравният министър.

"Една война не се печели с инат", заяви за пореден път той.

Припомняме, че ресторантьорите у нас поставиха ултиматум на министерството на здравеопазването. С отворено писмо до медиите, те изразиха недоволството от това, че все още няма яснота какво ще се случи на 21 декември и дали ще отварят врати отново ресторанти, нощни клубове, фитнеси и молове. 

В социалните мрежи ресторантьорите обсъждат възможни по-нататъшни действия в случай, че бизнесът не заработи на 1 февруари. Една от опциите е бунт по модела на Италия. 

Собственици на заведения в Пловдив за мерките: Подигравка, геноцид, чашата преляВижте мненията на известни ресторантьори