„Изправи се.БГ! Ние идваме” няма да подкрепят кабинета на „Има такъв народ”. Това обяви Мая Манолова, като заяви, че решението е единодушно на цялата парламентарна група.

 „Поели сме ясен ангажимент към българските граждани и хората по площадите, да подкрепим правителство на промяната, което да демонтира едноличния модел. Той трябва да се справи с корупцията и да извърши смели реформи, на първо място в правосъдието, а също така в здравната и социална сфери”, каза Манолова. Тя има забележки и към състава на кабинета.

„За тези реформи са необходими хора, смели, почтени, доказани професионалисти в своите области. Предложените министри не са такива хора, семпъл състав, в сравнение с огромните очаквания, които хората имаха по площадите”, каза Манолова. Тя каза, че на групата на ИБГНИ й е била предложена едностранна декларация , която не е партньорска и няма ясни ангажименти, срокове и конкретика.

„Всичко е сферата на добри пожелания и намерения, така и споразумение не бе написано. Заявихме ясно, че не искаме параван на ГЕРБ и ДПС и не получихме категорично гаранции, че това е правителство на промяната”, каза още лидерът на „Изправи се!”.

"Проблемът не касае личността на конкретния човек, а начинът, по който е сглобено това правителство.Ако аз съм статукво, кой, по дяволите, е Слави Трифонов. Имам дългогодишна гражданска позиция",  коментира Николай Хаджигенов. Той допълни, че тези хора не могат да извършат дълбоката реформа, която всички очакват от тях.

Мая Манолова каза, че ако им бъде връчен третият мандат, те ще преговарят с ИТН, ДБ и БСП. 

Очаквайте подробности!