Икономическият министър Кирил Петков не даде еднозначен отговор дали ще остане в политиката след края на служебното правителство. Той призна, че бе изненадан от атаката от ИТН към него, като заяви, че не иска да дава някакви заявки в тази нажежена политическа обстановка, за да няма излишни интерпретации.

„Когато ходихме на протести от сутрин до вечер ,искахме да се променят много неща.  За съжаление, партиите се вслушаха в малко неща. Истината е, че България не е голяма страна – 7 млн. души, колкото два квартала на Ню Йорк. С немного действия може да насочим средствата в правилната посока и това ще промени много неща.  Управлението на тази държава не е голяма философия. Трябва да направим две важни стъпки, за да се променят нещата.

Първото с корупцията, т.е. държавните служители да не крадат пари, а второто е да насочим средствата целево , за да бъдат с позитивна възвръщаемост. Не е химера, това, че сме мака държава и  може да сме богати. Не е толкова трудно, и за кратък период  страната може да бъде променена”, каза Петков в Панорама. Той допълни, че е поел мандат за това служебно правителство, не просто така.

„Първото условие бе да имам свобода на действията. Освен това с президента имахме обща визия по нещата, които трябва да се случат. Не съм получил едно обаждане – „Кириле, направи това или онова”.  Теоретична сцена, за оставането в политиката,  трябва да се отговори на два въпроса – има ли работа за свършване или не, както и какъв отбор има за това.  За мен беше чест работя за държавата и съм горд, за това, че постигнахме немалко неща”, каза Петков.