Кадри на пловдивската полиция вероятно ще заемат високи постове в министерството на вътрешните работи, научи TrafficNews. 

Бившият директор на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Атанас Илков ще бъде назначен за зам. директор на Главна дирекция Национална полиция. Указът за назначаването му вече е подписан от от служебния министър Бойко Рашков. 

Последната месторабота на Илков бе Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР. През юни 2020 година той бе сменен като директор на ОД МВР - Кърджали. 

Атанас Илков оглави пловдивската дирекция през 2017 година. Дирекцията бе под негово управление в продължение на три години, но след това бе преместен.  Смяната дойде след фатален инцидент, при който мъж задържан за наркотици в ареста на пловдивско районно управление, скочи от прозорец на тоалетна на третия етаж и загина. Преди това на територията на областта бе разбита голяма фабрика за контрабандни цигари в село Труд, но операцията бе проведена под ръководството на Специализираната прокуратура и с участието на служители от ДАНС и БОП - София.

Името на друг пловдивски висш полицай е сред номинациите за главен секретар на МВР. Очаква се Тодор Гребенаров да заеме поста.  Главен комисар Гребенаров е завършил НВУ ”Васил Левски”- Велико Търново. Започва работа в системата на МВР през 1995 г. като полицейски инспектор в сектор “Охранителна полиция” в ОДМВР Пловдив, последователно преминава през длъжностите полицейски командир, началник на сектор “Конен ескадрон и водачи на служебни кучета”, началник на сектор “Охрана на обществения ред” и  началник на отдел “Охранителна полиция” към областната дирекция, а през 2013 г. той е назначен за директор на ОДМВР-Пловдив.  В края на същата година е назначен за директор на Главна дирекция “Национална полиция” .