Награда срещу доказателства, че министър Ангелов и ген. Мутафчийски нарушават наложените от самите тях мерки - това предложиха от Сдружението на заведенията в България. От асоциацията предложиха 100лв. кеш и още 900лв. под формата на ваучери за заведения за първия човек, който изпрати доказателствен материал, че министърът на здравеопазването или началникът на НОЩ посещават ресторанти или друг тип заведения.

Предвижда се и "втора" награда за тези, които успеят да заснемат доц. Кунчев или проф. Кантарджиев.

 

"Повод за това наше действие са сигналите, които получихме, че въпросните хора посещават заведения, които според тях са най-опасни за разпространението на вируса и вече четвърти месец не работят. Оказва се, че най-вероятно, това не пречи на отговорните за издаването на дискриминационни забрани лица, да нарушават собствените си заповеди. Смятаме, че именно те би следвало да дават пример на всички останали, а не обратното. 

Напомняме, че ресторантите към хотелите не попадат към забраната за работа, но дори и това не би следвало да бъде оправдание за тях, ако все пак слуховете излязат верни. Напомняме също, че утре е 14-и февруари и силно се надяваме, че с това наше действие ще развалим евентуалните техни планове за празнуване. Ще напомним и още нещо! Преди точно 10 дни, на 03.02., изпратихме покана към министър Ангелов за публичен дебат, на която до ден днешен той не ни отговори по никакъв начин, а се скри като ..... човек, който няма аргументи, с които да се изправи срещу нас! Това ние го знаем много добре, но искахме и цялата общественост да го чуе и види в национален ефир. Отговор не последва", аргументират се ресторантьорите.

Само няколко часа след обявявенето на новината размерът на наградата се увеличи тройно. Собственици на заведения от цялата страна са добавили суми и ваучери към обявения първоначален размер, съобщават от СЗБ. 

Общата стойност вече е 3860лв. - 2700лв. кеш и 1160лв. под формата на ваучери за заведения. Победителят ще получи и два ваучера за уикенд пакет за 2-ма с включени закуски.